torsdag 7 augusti 2014

Dinkelknäcke






På frukostbordet imorse; dinkelknäcke fyllda med nyttigheter och godsaker. Supergoda med en skiva stark ost eller krämig cream cheese, toppat med nyplockade grönsaker från trädgården. Att göra eget knäckebröd är lätt som en plätt och kan varieras i mängder med olika frön och mjölsorter. Här kommer receptet på dessa godingar!

Dinkelknäcke
2 dl dinkelsikt
2,5 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
1 dl olivolja
2 dl kallt vatten

1 äggvita
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt olivolja & vatten, knåda degen lätt.
Forma degen till ca 25 st bollar, kavla ut till rundlar & lägg på en bakpappersklädd plåt.
Pensla varje rundel med äggvita, strö över flingsalt. 
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Njut din dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar