tisdag 1 juli 2014

Ljuvliga chokladmuffins




Ikväll fick jag sådan lust på att baka, var alldeles för länge sedan sist. Så kan vi ju inte ha det ;-)
Ingredienserna till dessa ljuvliga chokladmuffins är av den snälla sorten, suveränt för magar som är känsliga för gluten eller mjölkprodukter och de passar finfint till den som vill njuta av sunda godsaker, lite mer från naturen och vårt ursprung. Att de dessutom är superenkla att slänga ihop, ger dem en extra stjärna.
Receptet kommer härifrån och efter att ha provsmakat en muffin, kan jag säga att de tog en plats bland favoriterna med en gång :-)

Chokladmuffins 8 st
150 g urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa dadlar och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
Häll smeten i åtta muffinsformar, toppa med hackade hasselnötter.
Grädda  mitt i ugnen ca 10 minuter.

Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar