onsdag 15 januari 2014

Potatiskringlor


Se så, då var det onsdag och arbetsveckan är därmed avklarad. Idag var det mannens tur att åka iväg när väckarklockan ringde, medan jag och barnen hann njuta av morgonen en stund innan storebror skulle till dagis. Härligt!

Nu visar klockan på eftermiddag och vi har dukat fram lite mellis i köket. Häromdagen bakades det potatiskringlor efter ett gammalt recept från farmor. Såå goda de blev och kanske till och med ännu bättre dagen efter. Detta måste ni prova, om ni får potatis över efter middagen. 

Potatiskringlor, ca 20 st
100 g smör
2-3 dl riven kokt, kall potatis
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
några droppar bittermandel 
ev rivet skal från en halv citron
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret smidigt, tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop degen.
Dela degen i 20 bitar, rulla ut dessa till smala längder och forma dem till kringlor.
Vänd kringlorna i pärlsocker innan de lägges på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Njut din dag!


2 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt gott ut!
    Men dina bilder....
    Jag har suttit och scrollat och njutit en lång stund. verkligen varje bild har något "litet extra"!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Mums vad goda de ser ut! Tack för receptet! Tack för kommentaren- mattan kommer från Nyblom & Kollen och jag har köpt den på Förr & Nu Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera