onsdag 4 januari 2012

Choklad ♥ björnbär



Med stormvindar som viner utanför husknuten, njuter vi av en god kvällsfika i stearinljusens sken. Kvällens bakverk är chokladbrownies med björnbär och mandel. En underbar kombination som faktiskt påminner lite om varma sommarkvällar på altanen. Nu är det i och för sig allt annat än varmt ute, så då får vi helt enkelt leva på minnena ett tag till och istället mumsa i oss av en finfin kaka. Och det är inte så tokigt, det heller.

Varsågoda, chokladbrownies med björnbär & mandel, only for you:

150 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
1,5 dl muscovadosocker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
1 dl hackad mandel
1 dl björnbärssylt

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker & muscovadosocker poröst, tillsätt äggen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, choklad & mandel, rör ner i smeten.
Vänd ner sylten.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd, liten långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen,
ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna, skär i rutor & pudra lite florsocker över.

1 kommentar:

  1. du är ju ett sådant ess på att baka!
    Ser ju livsfarligt gott ut vartenda gång!
    Önskar jag hade fått lite av den genen....

    ha ha ha Ditt tips var det bästa någonsin!
    Id märkning på gosedjuren hade vart kanon.
    Hoppas ni har en härlig vecka!KRAM

    SvaraRadera